top of page
Search
  • Writer's pictureztsodprava ztsodprava

ZADNJE SREČANJE VODSTEV ODPRAV NA JAMBOREE

Prvi vikend aprila je del vodstva odprave na jamboree še zadnjič odpotovalo v ZDA. Cilj je bil jasen: udeležba na zadnjem srečanju vodstev odprav na jamboree v Charlestonu in obisk lokacij za nastanitev naše odprave.


Prvi dan je ekipa preživela skupaj v Washingtonu, kjer bomo tekom odprave preživeli 2 polna dneva. Washington je prestolnica države, je stišče kultur, veličastne arhitekture in nepozabnih doživetij.

Naša naloga je bila najti osnovno šolo, kjer bomo lahko kot odprava bivali. Naloga je težja kot se zdi in celo dopoldne smo izkoristili za obiske različnih šol in pogovor z njihovimi vodstvi.

Popoldne smo opravili še eno pomembno nalogo, obiskali smo večje trgovine, kjer bomo dnevno nakupovali hrano za lačne člane odprave. Šefe logistike Emil si je pridno zapisal vse cene in pregledal celotno ponudbo, zato da bomo kupovali ugodno in okusno hrano.


Naslednji dan se je ekipa razdelila na dva dela. En del je odpotoval na jug proti Richmondu in Williamsburgu, drugi del pa proti jugozahodu v Staunton.

Urbanova in Nejčeva naloga je bila obiskati Richmond, kjer sta pripravila dnevne aktivnosti za vas udeležence (kaj in kako pa naj ostane presenečenje). Obiskala sta Williamsburg, kjer bomo bivali v eni izmed njihovih šol. S predstavnico šole sta se dogovorila o vseh podrobnostih našega bivanja.

Od tam sta odpotovala nazaj na sever v Gettysburg, kjer se bomo potikali v zadnjih dneh naše odprave. Obiskala sta tabor, kjer bomo spali in kjer bo potekala glavnina naših aktivnosti. Razgledi so bili osupljivi in upravniki tabora že komaj čakajo, da nas bodo gostili.


Zadnje dneve sta preživela v New Yorku in Washingtonu, kjer je bila naloga enaka kot v mestih poprej - iskanje in dogovarjanje za nastanitev odprave. Vmes pa sta preverjala še možnosti za nakup mobilnih podatkov in začasnih mobilnih naročnin, da bomo lahko tekom odprave ves čas v stiku.




Drugi del ekipe - Emil in Eva se je odpravil direktno v Staunton. V Stauntonu bomo preživeli tri dni pred samim odhodom na jamboree. Tam bomo imeli priložnost za počitek, za pranje perila in seveda čas za raziskovanje čudovite okolice naravnega parka Shenandoah.

Srečala sva se z našima velikima prijateljema Bobom in Joanne. Obiskala sva nekaj kulturnih in naravnih znamenitosti, ki jih bomo lahko obiskali. Preverila sva cene v pralnici in obiskala Blue Ridge Community College, kjer bomo spali.

Od tam sva odšla v Charleston, prestolnico zvezne države Zahodne Virginije, kjer je potekalo zadnje srečanje vodstev odprav z organizatorji jamboree.

Z Emilom sva v dobrih dveh dnevih izvedela vse informacije glede jamboree-ja, od programa (ki ga bomo predstavili podrobneje v prihodnjih tednih), do transporta, hrane, varnosti in drugih podrobnosti.










Prisostovali smo trenutku, ko je bila avtorica obveščena, da je bila njena pesem izbrana za himno jamboree. Bili smo tudi prvi, ki smo jo slišali in to v živo. :)

Pokazali so nam maskoto jamboree-ja, ki so jo oblikovali ustvarjalci Disneya. Maskota bo črni medved Yono - toliko, da se ne ustrašite, če ga boste srečali na tabornem prostoru.



Po enem tednu sta se obe ekipi ponovno srečali v Washingtonu, si privoščili še zadnjo večerjo in nato je bil čas za pot domov. Mi pa smo še en korak bližje pričetku odprave in še en korak bližje temu, da vam omogočimo največjo dogodivščino tega poletja.

Mi se že veselimo, pa vi? ;)





104 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page