SPLOŠNE INFORMACIJE IN IST PROGRAM

SPLOŠNE INFORMACIJE

Vsi IST-jevci se zavedajte svojih odgovornostih in izpolnjujte svoje obveznosti. Na delovnem mestu se zglasite pravočasno in se držite navodil svojega nadrejenega. Če se ne zglasite na svojem delovnem mestu ob dogovorjeni uri, lahko izgubite svoje privilegije kot IST in boste poklicani na razgovor. Če s svojim delovnim mestom niste zadovoljni, to sporočite v IST pisarni.

 

Kot člani mednarodnega osebja boste imeli različne urnike, nekateri boste delali zjutraj, nekateri čez dan, nekateri popoldne, nekateri ponoči. Nihče ne bo delal več kot 8 ur na dan in vsi boste imeli tekom jamboree-ja vsaj 1 prosti dan, ki ga lahko preživite kakor želite.

Vsi bi že morali imeti dodeljeno delovno mesto. Če se to še ni zgodilo, se obrnite na urban.lecnik-spaic@taborniki.si

Tekom jamboree-ja bodo na voljo tudi kratkotrajne zadolžitve, za katere se lahko javite po želji v IST pisarni.

IST pisarna

IST pisarna z vsemi informacijami vam bo na voljo vsak dan med 6.00 in 22.30 v podtaboru Efez (Ephesus). Manjše pisarne se bodo nahajale tudi v ostalih podtaborih.

Avtobusni prevoz

IST-jevci boste imeli na voljo avtobuse, ki vas bodo zjutraj odpeljali na delovno mesto. Objavljeni bodo avtobusni razporedi in linije. 

PROGRAM

Za IST bo na voljo poseben program v podtaboru Efez (savna, bar, Chat'n'Chew, kino, športne aktivnosti, joga, oder, Rainbow Cafe) in izven tabornega prostora (do konca meseca aprila bomo dobili seznam možnih izletov v okolici).

IST SUPERSTAR AWARD

Posebna igra samo za IST bo potekala preko NOVUS zapestnic. Z različnimi aktivnostmi si lahko prislužite IST superstar nagrado ali jo izgubite, če se ne pojavite na delovnem mestu.

TRAINING TENT ZA IST

IST-jevcem bo na voljo izobraževalni šotor, kjer se boste lahko udeleži kratkih predavanj (1-2 uri) na različne teme (World Scout Jamboree 2023, Cultural Awarness, Scouting around the World, Listening Ear, Diversity appreciation, Friendstorming in Recruting, What is WOSM, itd.). Predavanja bodo potekala vsak dan med 10.00-12.00 in 14.00-16.00.

Udeležba na teh predavanjih se bo upoštevala za NOVUS točke. 

Otvoritveni večer za IST bo potekal 21. 7. 2019, zaključni pa 2. 8. 2019.