LOGOTIP

V preteklih mesecih smo z oblikovalko Ajo Vogrinčič končali logotip odprave in vse njegove različice, ki jih bomo uporabili na naši kolekciji odprave.

 

Podobo logotipa sestavljajo trije elementi, ki povezujejo Slovenijo in Združene države Amerike. Prvi element so naravne barve, kakršne lahko najdemo pri poslikavah avtohtonih prebivalcev Amerike. Drugi element so podobe neba, gorovja in gozdov, ki jih v izobilju najdemo v obeh državah. Tretji element pa je sama oblika logotipa - šestkotnik oziroma sat, kamor čebele shranjujejo med. Čebele imajo v slovenski zgodovini, gospodarstvu in naravi poseben pomen, zato so ravno na pobudo Slovenije Združeni narodi 20. maj razglasili za svetovni dan čebel.

Vsi člani odprave dobite po dva našitka z logotipom odprave, z izjemo tistih, ki ste jih naročili več.

PREDSTAVITEV KOLEKCIJE

ITradicija taborniških odprav po vsem svetu je, da na večjih mednarodnih dogodkih svojo državo predstavljajo v enotnih oblačilih. Podobno kot nacionalne športne reprezentance na mednarodnih tekmovanjih.
Naša kolekcija je sestavljena iz več kosov oblačil, kape, nahrbtnika in torbe v modri, sivi in rdeči barvi. Vsi kosi pa bodo imeli všit ali natisnjen logotip odprave oz. njegove različice.

Mednarodna rutica

Obvezni del kolekcije odprave je mednarodna rutica ZTS, ki jo nosite ves čas odprave. Rutica je v temno rdeči barvi z natisnjeno belo čipko in znakom ZTS v kotu rutice.

T-shirt

Na vašo pobudo smo se odločili, da udeleženci prejmete dve navadni majici odprave v svetlo sivi barvi.

Polo majica

Polo majica bo tekom odprave nadomeščala kroj, ko se bomo udeleževali neformalnih srečanj in sestankov. Nosili jo bodo člani vodstva in vodniki, ki bodo tako bolj prepoznavni. Na majici bo izvezen logotip odprave.

Pulover

Na puloverju temno modre barve bodo izvezeni različica logotipa, logotip ZTS in WOSM ter napis Slovenija.

Kratke hlače

Kratke hlače v modri barvi ste lahko pomerili na drugem srečanju odprave. Na hlačah bo prav tako natisnjen logotip odprave.

Kapa

Po dolgem razmisleku smo za pokrivalo izglasovali “šilt kapo”, na kateri bo znak odprave.

Torba

Odločili smo se, da bo namesto klasičnega nahrbtnika, tokrat del osnovne opreme odprave potovalna torba (70 L). Torba bo posebej priročna za naše potovanje pri vsakodnevnem pakiranju, zlaganju opreme na avtobus in pri potovanju z letalom.

big_601725.jpg
30-litrski-nahrbtnik-escape-rjav-kaki.jp
Kolekcija WSJ 2019, Pulover copy.png
Kolekcija WSJ 2019, T-shirt copy.png