Prosimo, da pred odhodom odprave poskrbiš, da bo vodstvo odprave seznanjeno s tvojimi morebitnimi zdravstvenimi težavami in omejitvami. Le tako bo vodstvo, skupaj z vodniki lahko poskrbelo za najboljšo možno Jamboree izkušnjo vseh udeležencev.

 

Vse posredovane informacije o zdravstvenem stanju udeležencev bodo obravnavane strokovno in strogo zaupno.

 

Jamboree dogodek bo na kraju dogajanja v svojem medicinskem centru, razdeljenem v štiri cone, nudil popolno medicinsko oskrbo. Jamboree Health Center (JHC) bo nudil diagnostično, oskrbovalno in triažno oskrbo. S centrom povezana bodo tudi otropedska, dentalna in očesna klinika. Prav tako bo v sklopu medicinskega centra potekal program “Listening Ear”, za možen pogovor in oporo. Za hujše poškodbe in bolezni bo 24 ur na dan na voljo Raleigh General Hospital, z nudenjem tako avtomobilskega, kot tudi helikopterskega prevoza.

 

Za medicinsko oskrbo vseh udeleženih bo skrbelo več kot 500 zdravnikov specialistov, medicinskih sester, reševalcev in zdravstvenega osebja.

 

V času raziskovanja Amerike bodo za udeležence v prvi vrsti poskrbeli vodniki z opravljenimi tečaji prve pomoči, primerno posredovalo pa bo tudi vodstvo odprave. Zdravstveno zavarovanje bo v času odprave urejeno za vsakega udeleženca in je vključeno v ceno odprave.

P2.png

Zdravstvena anamneza - "Health History"

Obrazec "Anamneza za WSJ" morajo predložiti vsi registrirani udeleženci. Tvoja prijavnica bo zdravstveni ekipi organizatorjev pomagala, da ti zagotovi kar najboljšo oskrbo v primeru bolezni ali poškodb. Prosimo, da čim natančneje odgovoriš na vsa vprašanja. Čim več informacij zagotoviš zdravstveni ekipi o svojem zdravju, tem bolje bodo lahko poskrbeli zate.

Zaradi varnosti boš moral vnesti svojo edinstveno registracijsko kodo WSJ. Če svoje registracijske kode ne poznaš, jo lahko pridobiš od svoje nacionalne skavtske organizacije (NSO) - kontakt v vodstvu odprave: mojca.cebul@gmail.com.

VPRAŠALNIK

VPRAŠALNIK - INFORMACIJA ZA VODSTVO ODPRAVE