Program med jamboreejem zagotavljajo organizatorji in kolikor jih poznamo, bo izjemno atraktiven. Prostor, kjer se bo odvijal jamboree, je skoraj kot nekakšen raj za tabornike in druge adrenalinske navdušence. Več lahko preberete na strani - http://www.2019wsj.org/.

 

Program pred in po Jamboreeju pa zagotavlja vodstvo odprave in bo sledil smernicam taborniškega raziskovanja, ki ga oplazijo obvezni ogledi nekaterih turističnih znamenitosti vzhodne obale ZDA.

Slovenska odprava bo obiskala zanimive lokacije vzhodne obale ZDA, vključno z mesti in nekaj nacionalnimi parki na severovzhodu države.

V načrtu imamo obisk amišev, slovenske manjšine, nacionalnih parkov, zabaviščnega parka, legendarnega bojišča državljanske vojne,…

Ker je načrt potovanja odprave še v izdelavi in ga bodo lahko delno ustvarjali tudi udeleženci, vam ga v celoti še ne moremo izdati.

Skavti celega sveta bomo Jamboree 2019 preživeli na tabornem prostoru ameriških skavtov. »The Summit Bechtel Reserve« je trajnostno naravnano območje za organizacijo velikih skavtskih prireditev. Nahaja se v Zahodni Virginiji in obsega več kot 5600 hektarov hribovitih gozdnih površin in velikih travnikov. Prostor z okolico nam omogoča mnoga udejstvovanja v naravi – rafting na divjih vodah, plezanje v naravnih stenah, spuščanje po jeklenicah, gorsko kolesarjenje, pohodništvo,…

Screen Shot 2019-04-04 at 11.57.03.png