top of page
Search
  • Writer's pictureztsodprava ztsodprava

Skozi 5 ameriških mest

Piše: Katalena Pogorelčnik


NEW YORK

Skozi New York smo se sprehodili že drugi dan naše avanture. Na Times Square-u nas je takoj potegnilo med ljudi, ki so bili oblečeni kot super heroji, s katerimi smo se z veseljem fotografirali in malo poklepetali... prav tako pa smo množično zavijali v premnoge trgovinice v centru in pa, seveda, v svetovno znani Starbucks. Veliko nas je videlo prekrasen razgled z Empire State Building-a, ki je jemal dih mnogim. Mislim, da se vsi strinjamo, da bi morali v New Yorku ostati še kak dan ali dva.


Foto: Marko Pleterski

PHILADELPHIA

V Philadelphiji smo se ustavili med potjo v Washington, kjer smo plesali macareno s skupino športnikov med njihovo vadbo pod slavnimi stopnicami Rocky-ja, poslušali lokalne umetnike, ki so imeli dnevni koncert na prostem, medtem, ko smo se svežili z ledeno kavo In čakali na ogled svetovno znanega zapora. Dobili smo seznam izzivov, ki smo jih opravljali večino dneva. Veliko nas je bilo navdušenih nad muzejem, ki smo ga obiskali, saj smo imeli vsi veliko vprašanj za vodičko.


WASHINGTON

V Washingtonu smo skupaj obiskali muzej holokavsta, v naslednjih dneh pa raziskali mesto s pomocjo metroja, prvič obiskali Walmart In še par manjših muzejev po lastni izbiri. Prav tako smo od daleč občudovali dom predsednika ZDA in si ogledali spomenik skavtstva. Bivali smo na kampusu katoliške univerze in uživali v udobnih posteljah in lepih tuših.


Foto: Marko Pleterski

RICHMOND

Da smo si zagotovo ogledali Richmond, je vodstvo odprave organiziralo foto orientiring, ki nas je vodil do velikih grafitov, krasnega muzeja in reke, v kateri smo se tudi ohladili. Velik del dneva smo preživeli v senčkah parkov z velikimi, dišečimi drevesi In zeleno, gosto travo. Navdušenimi smo bili nad “street art-om”, ki ga je večina tudi fotografirala.


WILLIAMSBURG

V Williamsburgu nas je presenetil stil življenja nekaterih domačinov, saj so hodili naokrog oblečeni v oblačilih iz 18. stoletja, in se prevažali s kočijami. V mali starinski vasici smo doživeli muzej na prostem, po katerem smo se sprehajali večino dneva in spoznavali način življenja, ki so ga živeli prve kolonizacije.



284 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page